Covid-19 Vragen

Beste studenten, 

De Covid-19 crisis raakt ons allemaal. Het Huurteam Eindhoven heeft hierdoor de fysieke balie nog niet kunnen openen. We hopen in de nabije toekomst hier positief nieuws over uit te brengen. 

Er komen bij ons veel vragen binnen over het betalen van de huur, het verliezen van (bij)banen en de onzekerheden die deze tijd met zich meebrengen. Om deze reden hebben wij enkele mogelijkheden onder elkaar gezet: 

  • Neem contact op met een van onze consulenten. 

Huurteam Eindhoven helpt je graag verder betreffende je huurprijs, servicekosten, achterstallig onderhoud, huurverhoging, … Mocht je geïntimeerde woorden door je verhuurder of wil je gewoon overleggen wat het beste is voor jouw situatie, vul ons contactformulier in. 

  • Krijg je de huur niet meer betaald, spreek met je verhuurder. 

Je verhuurder zit net zoals jou in hetzelfde schuitje, allemaal leven we in de nieuwe realiteit. Praat met je verhuurder over de problemen waar je momenteel met zit, wat je al gedaan hebt om zelf tot een oplossing te komen, … Wellicht kan hij met je meedenken. 

  • Vraag een betalingsregeling aan. 

We hebben allemaal vaste lasten, waar de huur meeste een van de grootste van is. Door een afbetalingsregeling aan te vragen bij je verhuurder is het mogelijk om, bijvoorbeeld, een maand niet te betalen en dit bedrag te spreiden over andere maanden. Natuurlijk is het momenteel niet duidelijk hoe lang de maatregelen zullen duren, maar voor een kortetermijnoplossing kan dit wellicht helpen. 

  • Neem contact op met het LSVb of de Gemeente Eindhoven

Het LSVb (Landelijke Studenten Vakbond) heeft een studentlijn voor vragen betreffende student zijn en de coronacrisis. Deze is te bereiken is op 030 231 3029. 

Ook Gemeente Eindhoven heeft een Geldstress telefoonlijn welke te bereiken is op 040-7601777. Daarnaast ondersteunen zij de site www.mentalekracht040.nl (makkelijk te vertalen via een plugin in je webbrowser) met tips en tricks hoe om te gaan met deze moeilijke tijd. Zeker een aanrader. 

Hopelijk hebben we je iets verder kunnen helpen. Bij alle vragen, neem contact met ons op. 

Blijf gezond, met vriendelijke groet, 

Huurteam Eindhoven