Help! Hoge kosten door woon tekorten?!

Huurprijsverlaging

“Deze woning is duurder omdat je nergens iets anders kunt vinden”, “Goede ligging in het centrum”, “Dichtbij de universiteit, daar betaal je extra voor”, …

We horen het iedere dag. Deze misvattingen zorgen ervoor dat huurder maandelijks honderden euro’s te veel betalen voor hun woning. Echter gaat dit tegen de wettelijke regels in die de hoogte van een woningprijzen bepalen. Verhuurders dienen zich hieraan te houden, maar dit gebeurt niet altijd.

Ik betaalde eerst 850 euro huur per maand inclusief servicekosten. Nu betaal ik nog maar 460 euro! En dat allemaal door een procedure te starten via Huurteam Eindhoven.


Krijg ik geld terug?!

In sommige gevallen is het mogelijk om de huurprijs met terugwerkende kracht vanaf de ingangsdatum van je huurovereenkomst te verlagen. Dit heet een Toets Aanvangshuurprijs. Wanneer je een procedure begint vóórdat je zes maanden bent ingetrokken, kun je hier aanspraak op maken.

Woon je al langer dan zes maanden in je nieuwe woning? Niet getreurd, je kan vanaf de startdatum van de procedure bij de huurcommissie recht hebben op een verlaging.

Wanneer je te veel servicekosten betaald, er schade is aan de woning welke de verhuurder niet (wilt) repareren en/of je een all-in huurprijs betaald, is een verlaging ook een mogelijkheid. Zie hiervoor onze andere diensten.

Wil je meer weten?

Neem contact op met een van onze consulenten voor een gratis huurprijscheck.