Geen onderhoud? Nee bedankt!

Onderhoud

Het maakt niet uit of je al lang in Eindhoven woont of net een woning hebt gevonden in onze mooie stad, niemand wilt achterstallig onderhoud. Woningen met lekkages, schimmel, houtrot, … Zo wil je natuurlijk niet wonen. Veelal zal je verhuurder ervoor zorgen dat klachten snel en eenvoudig opgelost geraken. Echter is dit niet altijd het geval. Huurteam Eindhoven kan je helpen om, met je huisbaas, een oplossing te zoeken.

“Ik kwam terug van een weekje verlof en mijn hele woonkamer was nat! Toen ik vanuit de tuin naar het dak keek, zag ik gewoon dat er twee pannen kapot waren. Ik heb contact opgenomen met mijn huurbaas, maar ik moest zelf maar een dakdekker bellen.


Moet ik het dan zelf maar laten maken?

Een verhuurder is wettelijk verplicht om zijn huurwoning te onderhouden. Wat veel huurders niet weten, is dat bij gebrekkig onderhoud de huurder aanspraak kan maken op een tijdelijk lagere huurprijs. Hier gelden wel wat regels aan, zoals dat je de verhuurder op de hoogte hebt gebracht en hem tijd genoeg hebt gegeven op de klacht te verhelpen.

Mocht het niet baten, kan Huurteam Eindhoven je helpen door een procedure Huurverlaging op grond van onderhoudsgebreken te starten bij de Huurcommissie. Hierdoor krijgt de verhuurder een ‘extra’ aansporing om het probleem op te lossen.

Ervaar je op dit moment een onderhoudsgebrek? Neem dan direct contact op Huurteam Eindhoven. Wij prioriteren deze aanvragen zodat jij sneller weer genot kunt hebben van je woning.