Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Category: Algemene vragen
De markt voor adviesbedrijven voor huurders is groot, maar vaak onduidelijk hoeveel het jou zal kosten. Om die reden zijn er doorheen het hele land Huurteams. Gemeente Eindhoven heeft in 2020, in samenwerking met de onderwijsinstellingen TU/e, Fontys en DAE, besloten om ook een Huurteam voor Eindhoven te initiëren. Het doel: een gratis, eerlijke en laagdrempelige toegang bestaat voor alle huurgerelateerde vragen én ondersteuning bij het verkrijgen van juiste huurprijzen, terugkrijgen van teveel betaalde servicekosten en herstellen van gebreken aan jou huurwoning.
Category: Algemene vragen

Onze dienstverlening is gratis voor alle studenten die ingeschreven staan bij een onderwijsinstelling in Eindhoven en/of wonen in Eindhoven. Dit geldt ook voor PhD’s en PdEng’s. Ons hoef je niets te betalen.

Indien je ervoor kiest om een procedure bij de Huurcommissie te beginnen, betaal je legeskosten (administratiekosten). Wij schieten dit voor en brengen het daarna in rekening. Dit betreft 25 euro per procedure die je indient.

Category: Algemene vragen

Natuurlijk! Al onze adviezen zijn voor iedere huurder in Eindhoven gratis. Indien nodig, kunnen we je ook doorverwijzen naar een van onze partners of zelf je vragen in behandeling nemen.

Waar wij voor studenten volledig gratis onze dienstverlening aanbieden, doen we dit bij niet-studenten op een No-cure, No-pay basis. Dit wilt zeggen dat jij ons een percentage (15%) van jouw winst betaald nadat jij dit hebt ontvangen. Ga je er niet op vooruit of krijg je niets terug, dan betaal je ons ook niets. Hierover maken we duidelijke afspraken vooraleer je met ons in zee gaat.

Indien je in een studentenhuis woont en jullie beginnen samen procedures, dan gaan we voor het gehele huis gratis te werk. Dat is ook zo netjes, toch?

Category: Algemene vragen

Dit is afhankelijk van je vraag. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je vraag in behandeling te nemen.

Adviesvragen en contractcontroles worden snel, binnen 48 uur, behandeld. Indien je ervoor kiest om een procedure bij de Huurcommissie te starten, zijn we afhankelijk van hun verwerkingstijd. Deze kan tussen de zes maanden en een jaar zijn, afhankelijk van procedure.

Category: Algemene vragen

Huurteam Eindhoven adviseert en ondersteunt bij procedures en vragen rondom huurprijzen, servicekosten, onderhoudsgebreken, enzovoort. Wij kunnen niet ondersteunen met het vinden van een nieuwe woonruimte.

Ons advies hierin is om je in te schrijven op de verschillende sociale media groepen in Eindhoven waar kamers worden aangeboden of om navraag te doen bij medestudenten.

Category: Algemene vragen

Je hebt recht op huurtoeslag als je voldoet aan alle onderstaandevoorwaarden:

  • Je heeft een huurovereenkomst;
  • Je betaalt elke maand de huur en kunt dat bewijzen;
  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je staat bij de gemeente ingeschreven op uw woonadres;
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit, of een geldige verblijfsvergunning;
  • Je toeslagpartner of medebewoner heeft de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.
  • Je huurt een zelfstandige woning. Dit betekent dat je een eigen voordeur, toilet en keuken hebt. Bij kamers is het niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen;
  • Je kale huurprijs ligt onder de grens van € 737,14 in 2020 en onder de grens van € 752,33 in 2021;
  • Uw inkomen is niet te hoog. Bereken je inkomen via de website van de Rijksoverheid;
  • Je vermogen ligt in onder de grens van € 30.846 in 2020 en onder de grens van € 31.340 in 2021.

Indien je voldoet aan alle voorwaarden, kun je huurtoeslag aanvragen via de website van de Rijksoverheid. Indien je hier hulp bij nodig hebt, kun je contact opnemen met de Gemeente Eindhoven.

Contract

Huurprijzen

Servicekosten en nutsvoorzieningen

Onderhoudsgebreken

Borg en andere kosten

Overige vragen